Dutch Dutch

tevreden klantenOp 21-02-2022 1100 tevreden klanten sinds 2014

  • Home

Is het schoonmaken van uw dak belangrijk?

Bij de meeste huiseigenaren komt het schoonmaken van het dak niet meteen op de eerste plaats. Men let meer op de tuin, het terras of de gevel. Dit is ook geheel begrijpelijk want het dak is voor de meesten vanwege de hoogte ook niet eenvoudig bij te komen. Ook vinden de meeste mensen het niet belangrijk dat het dak een beetje vuil is en valt het hun helemaal niet op. We horen vaak van onze klanten dat ze erg op de staat van andere daken beginnen te letten nadat ze zelf hun dak schoon hebben laten maken. Daarvoor kwam het helemaal niet in hun op dat de daken overal om ons heen erg bevuild zijn. Zo zien we dat huiseigenaren het schoonmaken van hun dak pas belangrijk vinden als ze er op beginnen te letten en het besef wordt aangewakkerd. Meestal komt het besef dat het dak schoongemaakt moet worden pas als het eigenlijk te laat is en er bijvoorbeeld een lekkage aan het dak ontstaat of als er telkens mos vanaf het dak naar beneden op de stoep valt.  

 

waarom uw dak schoonmaken
waarom uw dak schoonmaken
waarom uw dak schoonmaken
Image Slide 1
Veel mos op het dak is schadelijk
Image Slide 2
Mos veroorzaakt lekkages
Image Slide 3
Mos groeit ook op gebakken dakpannen
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

ZEVEN redenen waarom het schoonmaken van uw dak belangrijk kan zijn

Er zijn veel goede redenen te bedenken waarom het schoonmaken van het dak belangrijk kan zijn. We hebben hieronder onze zeven belangrijkste redenen onder elkaar gezet.

 

1.

Door het schoonmaken van uw dak stopt u direct de schade, die de organismen uw dak aandoen. Deze organismen, in het bijzonder; algen, korstmossen en mossen tasten het organische materiaal in uw dakbedekking aan. Uw dakbedekking is hun voedselbron. Hoe langer ze mogen blijven en kunnen smullen van uw dakbedekking, hoe meer schade ze zullen veroorzaken.

 

2.

Door het schoonmaken van uw dak kunnen dure dakreparaties vermeden worden. Het is belangrijk om het dak schoon te maken VOORDAT er blijvende schade aan uw dakbeschot optreedt. Algen, korstmossen en / of mossen eten door uw dakbedekking heen, tot in het dakbeschot waardoor houtrot veroorzaakt zal worden. Ditcreëert een aangename omgeving voor schimmelgroei. Schimmelgroei in een huis kan gezondheidsrisico's voor mensen en huisdieren vormen.  

 

3.

Uw verzekeringsmaatschappij kan uw woonverzekering polis als gevolg van een vuil dak of achterstallig onderhoudt annuleren. Verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker dat huiseigenaren hun door schadelijke organismen aangetast dak gereinigd hebben. Ze geven vaak slechts een zeer korte termijn om het te laten uitvoerenEr zijn gevallen waar de huiseigenaar minder dan een week de tijd kreeg of anders zijn verzekering stop zou worden gezet. Dat is waarom het zo belangrijk is om proactief te handelen en het vuil op het dak te verwijderen voordat u zo'n bericht van uw verzekeringsmaatschappij zult ontvangen. Verzekeringsmaatschappijen weten dat onbehandelde dakpannen de algehele integriteit van het dak negatief beïnvloeden, wat ook kan leiden tot schimmelgroei in uw huis. Een vuil dak kan als een 'risico' worden gezien voor de verzekeringsmaatschappij omdat het de kans op eventuele claims vergroot.

 

4.

Een dak bedekt met algen, mos etc. is niet meer in staat om het zonlicht efficiënt te reflecteren. De met algen bedekte dakbedekking absorbeert warmte, waardoor uw zolder bovenmate verwarmt wordt en de kosten om het af te koelen zullen stijgen. Door het dak schoon te maken herstelt u uw dak tot zijn natuurlijke welzijn en efficiëntie.

 

5.

Het schoonmaken van uw dak met Dakshampoo® is een goedkoop alternatief voor een voortijdige vervanging van de gehele huidige dakbedekking. Er is in 99% van de gevallen absoluut geen noodzaak om voortijdig uw dakbedekking te vervangen. U kunt uw dak voor een fractie van de kosten ten opzichte van een dergelijke vervanging er weer als nieuw uit laten zien.

 

6.

Door het schoonmaken van uw dak herstelt u vrij eenvoudig de schoonheid van het hele huis. Een vuil dak doet afbreuk aan de rest van uw huis en tuin. U kunt uw gevel, veranda's, en loopbruggen mooi schoonmaken en het gazon en tuin verfraaien. Maar indien u het vuil op uw dak blijft negeren, maakt het niet uit wat u nog meer doet om de buitenkant van uw huis te verfraaienwant dat vuile dak zal de belangrijkste knooppunt aan de buitenkant van uw huis blijven. Indien u hoopt om uw huis snel te verkopen, is het reinigen van het dak absoluut aan te raden.

 

7.

De integriteit van uw dak kan worden aangetast door het dak vuil te laten. De Algen mossen en korstmossen die uw dak bedekken trekken zelfs ongedierte aan tot uw huis, en dat zelfs uiteindelijk tot aan uw zolder. Algen, korstmossen en mossen kunnen de dakbedekking geheel penetreren waardoor er vocht in uw dakbeschot kan dringen. Dit vocht kan leiden tot houtrot. De geur van rottend hout trekt ongedierte aan. Het schoonmaken van uw dak kan een invasie door ongedierte eenvoudig voorkomen. Ongedierte kan daadwerkelijk door de geur van rottend hout (meeldauw en schimmels) aangetrokken worden, omdat ze in de natuur geleerd hebben om die geur met voedsel en onderdak te associëren. Negen van de tien keer, dat ongedierte via een dak of boeiboord binnendringt, hebben ze ervoor gekozen om daar waar het hout is begonnen te rotten naar binnen te gaan. Ze hadden die plek niet willekeurig uitgekozen, noch hadden ze gewoon maar eens besloten om op huizenjacht te gaan." De oorzaak is doorgaans de geur van houtrot, meeldauw en schimmels.

 

Ook interessant:
Dakpannen schoonmaken | Dakgootbescherming tegen bladeren | Dakgoot bescherming | Dak schoonmaken | Verstopte dakgoot

 

Webshop

Tags: dakreiniging, ontmossen, schoonmaken dak, algen, mossen, korstmossen

Afdrukken E-mail

Joomla SEF URLs by Artio