Dutch Dutch

tevreden klantenOp 21-02-2022 1100 tevreden klanten sinds 2014

  • Home

Veel gestelde vragen

Dakshampoo is specialist op het gebied van dakreiniging, gevelreiniging, terrasreiniging, dakgoten en zonnepanelen. Op onze website geven we zo veel mogelijk informatie over alle producten en diensten zodat een weloverwogen beslissing kan worden genomen welke producten of diensten het beste bij de klant aansluiten. Bij elke aangeboden dienst of product op deze website staat zo veel mogelijk een uitgebreide beschrijving van de werkwijzen of producteigenschappen om zo veel mogelijk vragen uit te sluiten. 

 

De voordelen

 vinkje dakgoot schoonmaken Genieten van een schoon dak, gevel en terras.

 vinkje dakgoot schoonmaken Ook eenvoudig zelf uit te voeren wanneer het u past.

 vinkje dakgoot schoonmaken Gratis instructies van een echte vakman.

 vinkje dakgoot schoonmaken Top producten met bewezen resultaten.

 vinkje dakgoot schoonmaken Reiniging verlengt de levensduur en is kostenbesparend.

 vinkje dakgoot schoonmaken Top producten met bewezen resultaten.

 vinkje dakgoot schoonmaken Vanaf nu altijd het schoonste huis van de straat.

 

Steeds meer mensen willen zelf hun gevel en dak schoonmaken

Aangezien er een groeiende vraag is naar de methodes en producten van Dakshampoo door zowel bedrijven als particulieren in binnen en buitenland is het normaal dat we ook veel vragen krijgen over hoe alles in zijn werk gaat. Toen we eerder alleen nog maar dienste verleenden hoefden we alleen uitleg te geven over het werk dat gedaan moest worden. Sinds we onze producten voor de hele markt opengesteld hebben krijgen we automatisch vele vragen over het gebruik er van. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Raadpleeg dan deze pagina met de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in, stuur een e-mail of benader ons telefonisch. Wij proberen ook af en toe nieuwe vragen die aan ons gesteld wordt op deze pagina's toe te voegen. 

 

Algemene vragen

Welk middel kan ik het beste kiezen? Ik wil mijn gevel, dak en terras reinigen

Voor een direct schoon resultaat is alleen de snelreiniger geschikt. Ook werkt het bij vochtige ondergronden. De snelreiniger kan na 20 minuten al met een hogedrukspuit afgespoten worden. De RK3 werkt alleen bij een kurkdroge ondergrond, ook moet het 24 uur droog blijven na het aanbrengen. De RK3 kan niet meteen op dezelfde dag met een hogedrukspuit afgespoten worden, maar na minimaal 24 uur en dan nog zal het vuil er niet zo makkelijk af komen als met de snelreiniger. De RK3 heeft een zelfreinigende werking en hoeft alleen aangebracht te worden en vervolgens zijn werk doen. De werking van de RK3 is na dagen pas zichtbaar en het volledig resultaat is pas na vele weken, maanden of een jaar behaald. 


Hoe kan ik mijn dakpannen van beton coaten? (kleur coating)

Stap 1. : Besproei de dakpannen met de Dakshampoo snelreiniger. Vermeng 1 deel shampoo met 0,9 deel water + voeg 5% Dreft toe aan het gebruiksklare middel.

Stap 2. : Spuit het dak schoon met een hogedrukreiniger.

Stap 3. : Besproei de dakpannen nogmaals met de Dakshampoo snelreiniger. Voeg geen Dreft meer toe. Spoel na afloop de dakpannen af met een tuinslang. Er mogen ook dagen, weken of maanden tussen het reinigen en het coating in stap 3 zitten. Hoe meer tijd er tussen zit vergroot alleen de kans dat u meer vuil moet wegvegen met een stoffer / staalborstel en het hele dak of alleen de vuile groene plekken nogmaals moet sprayen met de Dakshampoo snelreiniger.

Stap 3. : Besproei de dakpannen met de Dakshampoo dakcoating als een soort primer. Vermeng 1 deel coating met 0,9 deel water. Gebruik een gangbare druksproeier. Let op dat de verf niet in de nozzle opdroogt, in geval dit wel gebeurt kan de nozzle in Thinner worden gelegd. Besproei zo veel mogelijk delen van het dak zodat de poriën van de dakpannen opgevuld worden en de dakpannen niet meer poreus zijn en de kiertjes tussen de dakpannen mooi gekleurd worden. 

Stap 4. : Voeg circa 5% water toe aan de pure dakcoating en verf met een roller en een kwast alle dakpannen mooi op kleur en zorg er voor dat het goed dekkend wordt en de verf mooi uitgesmeerd wordt. Om de dakpannen allemaal goed te kunnen bereiken kunt u dakpannen opschuiven of een dakladder, steiger, hoogwerker of valbeveiliging gebruiken.  De laagdikte dient circa 400 gram per m2 te bevatten. 

Stap 5. : Laat de dakcoating drogen en breng vervolgens een 2e laag aan. U kunt opnieuw tot 5% water toevoegen, maar afhankelijk van het weer kunt u bij koudere temperaturen er ook voor kiezen om nu helemaal geen water toe te voegen. De laagdikte dient nu ook circa 400 gram per m2 te bevatten. Bij zeer verweerde dakpannen is 500 gram vaak nog mooier.

Aandachtspunten en tips: Een ladder met verstelbare stabiliteitsbalk maakt het werk makkelijker | Een muur afstandhouder is handig voor het schilderen van de zijkanten van de dakpannen | Tijdens het sprayen met de drukpomp kunt u met een plaatje dakramen, dakkapellen e.d. afschermen. | Breng de coating aan op een droge ondergrond, vrij van stof, mos, korstmos en algen. | Heb altijd een stoffer en een staalborstel bij de hand. | Gebruik schilderstape voor het afplakken van lood e.d. als dit nodig is. | De laagdikte is belangrijk aangezien de coating elk jaar iets dunner zal worden. | De laagdikte is ook van invloed op de uitstraling. | Werk op eigen tempo, neem de tijd voor een hoge precisie. | Als er regen voorspeld wordt, ga dan niet coaten. | De droogtijd van coating is van 15 minuten tot een paar uur of een hele dag en afhankelijk van de temperatuur, hoeveelheid zonlicht en laagdikte. | Bij koudere temperaturen aan de schaduwzijde beginnen omdat het daar langzaam zal drogen. 

 


 

Hoe kan ik mijn stenen gevel zelf reinigen en impregneren?

Stap 1: Spray de gevel in met de "Dakshampoo snelreiniger." Gebruik een drukpomp zoals deze die wij adviseren, klik hier. Spoel ondertussen tijdig de kozijnen en boeidelen af met water met een zachte straal zoals uit een tuinslang. 

Stap 2: Spuit de gevel af met water met een vlakstraal, dus geen vuilfrees. Gebruik bijvoorbeeld een huis en tuin hogedrukspuit van Karcher met maximaal 130 bar waterdruk en 600 liter water per uur. Stap 3: Spray de hele gevel in met de Dakshampoo snelreiniger en ga na of er nog donkere vlekken aan de gevel te zien zijn. Spray alle vlekken aan de gevel nogmaals in met de Dakshampoo snelreiniger en herhaal dit met tussenpozen van 20 minuten totdat deze geheel zijn verdwenen. Bij hogere temperaturen werkt het middel sterker dan bij koude temperaturen. Dat betekent dat de wachttijd bij koude temperaturen een paar uur langer kan duren voordat het middel een zichtbaar effect geeft. Spoel ondertussen tijdig de kozijnen en boeidelen af met water met een zachte straal zoals uit een tuinslang. Stap 4: Laat de gevel minimaal twee weken drogen. Plak de kozijnen en ramen af met groene folie van KIP en gebruik schilderstape om de kozijnen goed tot aan de stenen af te plakken. Breng het impregneermiddel voor de gevel aan door van boven naar beneden te vloeien. Gebruik ongeveer 1 liter per vierkante meter. Het vloeien kan gedaan worden met een drukspuit waarvan de spuitkop is afgehaald zodat er een zachte straal uit komt. De gevel moet geheel donker worden van het opgenomen middel. Pas goed op dat er niets van het middel aan de kozijnen of ramen komt, goed afplakken met een tape van goede kwaliteit is erg belangrijk. Dit werk is heel goed te doen door de doe-het-zelver omdat een vakman heel moeilijk twee droge weken in een jaar kan uitkiezen om dit goed uit te voeren. Hierdoor worden gevel in 90% van de gevallen verkeerd geïmpregneerd.   


Moet al het houtwerk en schilderwerk, TRESPA e.d. afgeplakt worden bij het impregneren (op oliebasis)?

Er zitten siliconen in het middel, dus als het in schilderwerk binnendringt, zal de verf niet goed kunnen hechten en dat zelfs na het schuren. Dit effect zou ongeveer twee jaar kunnen blijven. Als er binnen twee jaar niet geschilderd hoeft te worden is het de overweging waard om zonder af te plakken te impregneren en het middel gewoon met een schone doek snel weg te vegen, er is dan niets te zien van het impregneermiddel.  


Moet al het glaswerk afgeplakt worden bij het impregneren (op oliebasis)?

We adviseren het glaswerk af te plakken. Mocht er toch impregneermiddel op het glas komen kun u het meestal nog snel verwijderen met thinner, wasbenzine of terpentine. Maar als het op het glas indroogt ontstaat er onherstelbare schade. 


Wat is de levertijd nadat ik besteld heb?

Elke vrijdag worden de bestellingen om 16:30 uur aan de vervoerder meegegeven. De levertijd die wij nastreven is 5 werkdagen, maar het kan oplopen omdat we sommige producten eerst moeten bestellen of omdat ze eerst uit het buitenland moeten komen. Neem voor een snellere levertijd altijd eerst contact op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. In geval van spoedorder proberen we altijd graag een passende oplossing te vinden.


Waar moet ik op letten bij het gebruik van de pomp voor de snelreiniger Dakshampoo?

Niet met anti-roest middelen of andere bijtende middelen spoelen na gebruik. Bij vorst van water legen. Geen onverdunde Dakshampoo snelreiniger in gebruiken. De pomp niet langer dan een paar minuten aan laten staan als er niet gesprayd wordt. Bij het niet navolgen van deze punten kan de pomp stuk gaan waardoor onder andere de pakkingen kunnen gaan lekken en er kortsluiting kan ontstaan. 


Hoe meet ik mijn dak op?

Meet allereerst de 2e dakpan van onderen. Tel vervolgens het aantal dakpannen in de hoogte en de breedte en vermenigvuldig het. Een voorbeeld: dakpan is 30 breed en 32 hoog. Het dak is 14 dakpannen hoog met een nokpan, deze tellen we als een halve dakpan. Het dak is 54 dakpannen breed. Rekenvoorbeeld hoogte dak: 14.5 x 0.32 = 4.64 m1  Rekenvoorbeeld breedte dak: 54 x 0.30 = 16.2 m1 Totaal = 16.2 x 4.64 = 75 m2. Is de andere zijde van het dak hetzelfde? Dan bedraagt het dak 2 x 75 m2 = 150 m2.  De zijkanten van de dakpannen langs de windveren bedragen circa 0.08 m2 per stuk. In dit geval 4x 14.5 = 58*0.08= 4.64 m2 - Let op! Wij tellen dakramen, zonnepanelen en dakkapellen allemaal mee bij dakcoating behandelingen. Het betreft bijkomende werkzaamheden om deze schoon te houden.

 

Vragen per categorie ingedeeld

Om verwarring zo veel mogelijk te voorkomen hebben we de veel gestelde vragen in duidelijke categorieën per product en onderwerp ingedeeld. 

 

terras sprayen en afspuiten softwash dakshampoo

Veel gestelde vragen over de snelreiniger

Dit middel heeft een zelfreinigende werking. Het wordt gekenmerkt door zijn zeer snelle werking. Direct na het aanbrengen zijn de resultaten al zichtbaar. Het middel is zeer breed inzetbaar en werkt zeer goed bij het reinigen van diverse soorten dakpannen, gevels, terrassen e.d. Het mooie aan dit middel is dat er zonder dure investeringen en gebruik van stoomreinigers, hogerdrukreinigers, zandstraalmachines en dergelijke bijzonder goed schoon kan worden gemaakt. Het is eenvoudig aan te brengen met een drukspuit of rugspuit. 

Klik hier voor de veel gestelde vragen...


  

terras sprayen en schoonmaken de dakshampoo softwash

Veel gestelde vragen over de RK3 concentraat

De RK3 heeft een zelfreinigende werking. Het is heel belangrijk dat het op een droge ondergrond aan gebracht wordt. Het beste is dat het 24 uur voor en na het aanbrengen niet regent. Na het aanbrengen van dit middel zijn de eerste resultaten al na enkele dagen of weken duidelijk zichtbaar. Het heeft een extreem lange nawerking en kan ook prima als nabehandeling gebruikt worden na een dakreiniging. Men moet er dan wel op letten dat de ondergrond 24 uur lang droog is geweest. Het middel is zeer breed inzetbaar en werkt zeer goed bij het reinigen van diverse soorten dakpannen, gevels, terrassen e.d. Het mooie aan dit middel is dat er zonder dure investeringen en gebruik van stoomreinigers, hogerdrukreinigers, zandstraalmachines en dergelijke bijzonder goed schoon kan worden gemaakt. Het is eenvoudig aan te brengen met een drukspuit of rugspuit

Klik hier voor de veel gestelde vragen...


 

stoep reinigen en afspuiten softwash dakshampoo

Veel gestelde vragen over de telescopische dakreiniging

Voor een direct schoon dak is dit onze favoriete methode. Aangezien er met een telescopische lans gereinigd wordt hoeft er niet op het dak gelopen te worden. Door gebruik van de speciale Dakshampoo snelreiniger wordt het vuil eerst losgeweekt en daarom is er niet veel waterdruk meer nodig om het dak schoon te maken. Al vanaf 20 minuten na het aanbrengen van de Dakshampoo Snelreiniger kan het dak telescopisch vanaf de dakgoot, steiger of hoogwerker afgespoten worden. Omdat het vuil losgeweekt is lukt het met een lage waterdruk om een perfect schoon resultaat te krijgen.

Klik hier voor de veel gestelde vragen...


  

 

Webshop

Vraag stellen & Offerte aanvragen

 

Afdrukken E-mail

Joomla SEF URLs by Artio