Dutch Dutch

tevreden klantenOp 21-02-2022 1100 tevreden klanten sinds 2014

Dakshampoo® snelreiniger SOFTWASH

Bij het reinigen van ddakshampoo snelreiniger softwash jerrycanaken, gevels en terrassen met de Dakshampoo® snelreiniger SOFTWASH is ervaring vereist. Iedere situatie is anders betreffende het weer, de temperatuur, windkracht, mate van vuil en soort van ondergrond. Wij adviseren alle klanten nadrukkelijk om eerst de veel gestelde vragen te bestuderen voordat er met dit schoonmaakmiddel gewerkt wordt. Het middel is bedoeld voor professionele gebruikers, maar door de veel gestelde vragen te bestuderen en de tips na te volgen, zijn wij er van overtuigd dat particulieren dezelfde resultaten zullen behalen. 

 


 

Bij welk weertype kan ik het middel het beste toepassen?

Sproei de oppervlakte bij droog of vochtig weer. Na het sproeien moet het 20 minuten niet regenen, een beetje regen zou geen kwaad kunnen maar het middel moet even zijn werk doen. U ziet binnen een paar minuten een reactie. Bij koude temperaturen heeft het middel meer tijd nodig.

 


 

Moet ik het dak, gevel of terras altijd met een hogedrukreiniger afpuiten of kan dit ook zonder door alleen in te nevelen?

Het middel kan ook gericht op de te reinigen oppervlakte zoals dakpannen, stenen gevels en terrassen aangebracht worden zonder het er af te moeten spuiten. Voor een goed goed resultaat is het niet altijd verreist om het middel af te spoelen of te spuiten. Al binnen een aantal minuten is er een reactie zichtbaar. Het weer zal in de aankomende zes weken veel vuil afvoeren. De behandeling kan bijvoorbeeld met tussenpozen van een aantal weken herhaald worden om het nog schoner te maken omdat het middel dan dieper door het vuil kan binnendringen. Maar bij verkeerd gebruik kan dit schade veroorzaken. In de hete zon is het bijvoorbeeld riskant om het middel op schilderwerk te sproeien en in te laten drogen, dit kan verblekingen veroorzaken. Hetzij tijdelijk of permanent. Daarom kan op het etiket een advies staan om het middel niet in te laten drogen. Maar wij bij Dakshampoo weten precies hoe met dit middel te werken om geen schade te maken en bieden ook behandelingen aan zoder het middel af te spuiten maar laten het gewoon zitten.

 

Hoe maak ik een dak schoon?

  • Werkwijze 1.) Sproei het dak in met met het middel. Zorg er voor dat het vuil doorweekt wordt met het middel. Spuit vervolgens met een hogedrukreiniger het dak schoon. Spray het dak na afloop nogmaals in met het middel zodat het dak nog schoner wordt en langer schoon zal blijven.
  • Werkwijze 2.) Sproei de dakpannen in met het middel. Zorg er voor dat het vuil doorweekt wordt met het middel. Zijn er na 20 minuten nog steeds zwarte vlekken te zien, behandel deze dan nogmaals. Niet met een hogedrukreiniger afspuiten.
  • Werkwijze 3.) Verwijder eerst het overtollig mos en korstmossen met onze dakkrabber. Sproei de dakpannen in met het middel. Zorg er voor dat het vuil doorweekt wordt met het middel. Zijn er na 20 minuten nog steeds zwarte vlekken te zien, behandel deze dan nogmaals. Niet met een hogedrukreiniger afspuiten.

 


 

Hoe behandel ik een zwaar vervuilde gevel met schoon metselwerk?

Vermeng de concentraat 1:0,9 met water voor een krachtige werking. U kunt ook 1:2 en 1:3 testen of het voldoende sterk is. Elke situatie is anders zoals; mate van vuil, buitentemperatuur, soort metselwerke en wijze van aanbrengen of welke drukspuit u gebruikt. Komt er veel of weinig uit, maakt een groot verschil. Hoe hoger de buitentemperatuur, hoe heftiger de werkign van het product. Bij koude temperaturen is de inwerktijd een stuk langer, in plaats van een paar minuten, kan dit een paar uur zijn. Houdt schilderwerk en TRESPA zo veel mogelijk nat met uw tuinslang, alzo de planten. Maak altijd de planten eerst nat met water voordat u begint met de shampoo. En komt er wat middel op, bewater het dan overvloedig zodat het middel flink verdunt wordt en het geen kwaad meer kan doen. Spray de gevel met het middel, wacht even en spray opnieuw op de plekken die nog vuil zijn. Het gaat er om dat het middel goed kan doordringen in de harde massa. Dit heeft in sommige gevallen even tijd nodig om meerdere malen te sprayen. Vervolgens houtwerken en kozijnen afspoelen met water, evenzo de planten. U kunt de gevel zo laten en helemaal geen hogedrukreiniger gebruiken. Bij hele vuile gevels kunt u de behandeling om de 6 weken herhalen zodat het vuil steeds verder wordt afgebroken totdat het gewenste resultaat behaald is. Of u spuit de gevel na de eerste spraybeurt al af met de hogedrukreiniger, een vlakstraal tot 130 bar waterdruk. En na afloop kunt u de gevel op de meest vuile plekken nogmaals met het middel sprayen zodat het diep kan binnendringen.

 


 

Kan ik mijn dak met een tuinslang schoonmaken?

Hardnekkige aanslag gaat er met een tuinslang niet af. Alleen in geval van groene aanslag is het mogelijk om het vuil met een tuinslang af te spuiten. Echter, eerst dient u de dakpannen met het middel te behandelen totdat u een duidelijke reactie ziet.

 


 

Hoe behandelen bij warm of heet weer? 

Bij heet weer droogt dakshampoo snel in, het is lastiger om het nat te houden. Beter is het om dit weertype te vermijden. Sproei de oppervlakte eerst met water en pas daarna met de dakshampoo anders verdampt de dakshampoo te snel waardoor veel van het middel verloren gaat. 

 


 

Dreft 5 liter sotwash Dakshampoo

Dreft voor meer reinigingskracht, een frisse geur en meer schuim.  

Voor een betere reiniging, meer schuim, geur en een langere contacttijd van Dakshampoo® gebruiken we de groene Dreft afwasmiddel. Voeg 5% dreft toe voor een goed resultaat. Als voorbeeld; 1 liter Dreft of 40 liter gebruiksklare vloeistof. Een alternatief is bijvoorbeeld; Purozon.

 


 

Dreft 5 liter sotwash DakshampooGet Sticky Shampoo voor een langere contacttijd, stroperig maken van het middel

Het is een product dat aan de Dakshampoo Snelreiniger toegevoegd dient te worden. Het product zal het stroperig maken zodat het op verticale en schuin aflopende oppervlakken niet meteen naar beneden afloopt. Doordat de Dakshampoo Snelreiniger dikker en plakkeriger wordt biedt het de mogelijkheid om het schoonmaakmiddel ook met een verfroller of kwast aan te kunnen brengen. Via deze link is het te bestellen in onze webshop. Het advies is om 250 gram tot 500 gram in 40 liter water te vermengen. Hoe meer u toevoegt hoe stroperiger het wordt.  

 


  

groene zeep drie hoekHoe behandel ik andere oppervlakken rondom het dak?

Houd altijd een tuinslang bij de hand bij het sproeien met Dakshampoo®. Het beste kunt u alle schilderwerk zoals boeidelen en kozijnen, maar ook lood en metalen eerst sproeien met een sopje van groene zeep zoals van het merk "Drie Hoek" met water 1:1. Let op! In de hete zon kan zelfs groene zeep sporen achter laten op schilderwerk, vooral op schilderwerk in kleur zoals: grijs, geel en zwart. Sproei als u geen groene zeep wenst te gebruiken deze oppervlakken zoals schilderwerk, kunststoffen, lood en metalen altijd eerst met water, daarna met de Dakshampoo® en als laatste voordat het middel opdroogt weer met water. 

 


 

Hoe behandel ik vegetatie tijdens het sproeien met Dakshampoo®?

Besproei de vegetatie met water voordat u met Dakshampoo® aan het werk gaat, herhaal dit ook tussentijds. Na het sproeien met dakshampoo kunt u de vegetatie opnieuw met water sproeien. 

 


 

Hoe kan ik dakshampoo het beste vermengen?

Dakpannen - 1:1 tot 1:3 (1 liter dakshampoo met 1 tot 3 liter water afhankelijke van uw wensen)!

Kozijnen en boeidelen - 1:6-14, afhankelijk van de mate van vuil en kwaliteit van het verf. Begin een test met 1:14.

Straatwerk - 1:1 tot 1:3

Schutting - 1:1 tot 1:3

Impregneren 1:5 tot 1:10

 


 

Wat is de pH waarde?

ph waarde 12 dakshampoo snelreiniger concentraat

Ongemend concentraat = 12 pH (160 gram per liter)

 


 

Is het middel ecologisch?

Het product is niet ecologisch, u kunt het niet consumeren. Het middel is 100% biologisch afbreekbaar. Het dient dan ook opgevangen te worden en niet geloosd te worden in water met levende organismen. Het is irriterend voor huid en ogen. Belangrijk is om het middel goed met water te verdunnen en niet onverdund te gebruiken. De etiketten met gevaren aanduidelingen zijn op basis van het middel dat onverdund is. We verdunnen het middel altijd met veel water zodat het milder wordt.  

 


 

Is het middel biologisch afbreekbaar?

Het middel vervliegt grotendeels in de lucht. Het overige deel van het middel neutraliseren we door het flink na te spoelen met water. Bij een sterke verhouding van 1:2 met water bevat het middel slechts circa 4% Natriumhypochloriet, een 4.0 pH waarde wat gelijk staat aan dat van bijvoorbeeld bier en sinaasappelsap. Door het vervolgens na te spoelen met water blijft er van het overige deel slechts een verwaardloosbaar gehalte over. Natriumhypocholiet is bovendien in lage gehaltes geheel onschadelijk voor de natuur en wordt daarentegen bijvoorbeeld ook aan grondwater toegevoegd om het te zuiveren tot drinkwater. Lees daar meer over op Wikipedia en klik hier.

 


 

Is het middel schadelijk voor zonnepanelen?

Nee, u kunt het hele dak met inbegrip van de zonnepanelen sprayen. Het is raadzaam om na 20 minuten de zonnepanelen met een tuinslang af te spuiten. 

 


 

Hoe behandel ik het terras of stoep het beste?

Besproei de stenen eerst met water en vervolgens overvloedig met dakshampoo Laat 20 minuten inwerken en spuit het af met een hd reiniger voor een direct schoon resultaat. Er kan ook gekozen worden om geen hd reiniger te gebruiken en de behandeling jaarlijks te herhalen. Na een direct schoon resultaat kunt u eens per jaar met dakshampoo sproeien zonder ooit weer gebruik te maken van een hd reiniger.

 


 

Gaat onkruid tussen de stenen ook weg?

In geval onkruid overvloedig wordt besproeid zal het verdorren.

 


 

Hoe maak ik schilderwerk of kunststoffen schoon?

Test eerst een mindere sterkte zoals 1:14 en voer het op naar 1:6 als het resultaat niet naar wens is. Besproei de oppervlakken met dakshampoo. Laat het middel bij een luchtvochtigheid van bijvoorbeeld 80% 10-20 minuten zijn werking doen en spuit het met een tuinslang af. Houdt mensen uit de buurt terwijl u aan het werk bent zodat het middel niet in hun kleding komt.

 


 

Ik krijg vlekken op gekleurde kozijnen en deuren, heeft u dat ook meegemaakt?

Ik heb deze ervaring met gele, donker grijze en blauwe kozijnen ook diverse malen gehad. Meestal verdwijnen de vlekken in een aantal weken vanzelf. Wat ik altijd bij mij heb voor dergelijke situaties is een soort polijstmiddel voor auto lak. Daarmee poets ik de vlekken direct weg. Belangrijk is niet in de hete zon te verwerken, nat houden met het middel en niet laten indrogen. Test eerst op een minder zichtbare plaats helpt ook om dergelijke situaties te vermijden. Soms is het beter om het middel niet te gebruiken bij gekleurde kozijnen. Toevallig had ik dit probleem ergens in 2014 bij mijn allereerste klus met dit middel. Ik schrok er ook van, maar later leerde ik er mee om te gaan.

 


 

Wat doet dakshampoo met mijn kleding?

Draag bij het sproeien met dakshampoo synthetische kleding of 100% polyester anders kunt u permanente vlekken in uw kleding krijgen. Waarschuw dus ook altijd anderen rondom het huis of pand als u aan het sproeien bent.

 


 

Heb ik een mondkapje nodig?

In geval u het middel zelden gebruikt heeft u geen mondkapje nodig. Echter, in geval u er wekelijks mee werkt en de dampen inhaleert, is het raadzaam een P3 mondkapje te gebruiken. We adviseren de FFP3 Kimberly - Clark 62360 EN 149:2001 + A1:2009. Het is een comfortabel mondkapje.

 


 

Heeft het middel een corrosieve werking?

Ja, er kan corrosie optreden bij loodwerk en ijzer dat niet met een coating is behandeld. Corrosie is eenvoudig schoon te maken met Fosforzuur, maar ook te voorkomen door de materialen eerst te behandelen met Dinitrol 1000 Penetrant of een sopje van groene zeep.

 


 

Heeft het middel een sterke geur?

Ja, het middel heeft een kenmerkende frisse geur. In geval u de geur wenst te maskeren is het mogelijk om er een sterk citroen ruikende allesreiniger of DREFT in te vermengen.

 


 

Heeft het middel een houdbaarheidsdatum?

Op het etiket staat 3 maanden. Echter, bij ons werkte het middel ongeopend na een jaar nog steeds goed. Het mag niet in de hete zon wordt gezet worden of onder 0 graden Celsius bewaard worden, want dit verkort de levensduur van het product. 

 


 

Kan ik het middel retourneren?

Geopende jerrycans nemen wij niet terug. Tevens zijn de verzendkosten relatief hoog ten opzichte van de kostprijs omdat het een ADR (gevaarlijk) zending betreft.  In geval u een ongeopende jerrycan wil retourneren is dat in overleg mogelijk, echter dient u het transport zelf te organiseren en de kosten geheel zelf te voldoen. Kijk in onze Algemene Voorwaarden voor alle details betreffende uw Recht op retour. (Wij adviseren de goedkopere 10 liter jerrycan te bestellen in geval u het middel wenst uit te proberen.)

 


 

Kan ik bij jullie langskomen voor een persoonlijke kennismaking?

Omdat onze vakman het werk zelf ook uitvoert is het onmogelijk om met potentiele klanten voor onze producten en trainingen af te spreken om kennis te maken. In geval ik dat zou doen zou ik het werk niet meer af kunnen en meer personeel moeten aannemen. Het idee is om middels video's en uitgebreide omschrijvingen voldoende informatie te geven om een besluit te kunnen maken. Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een gesprek via de telefoon of Skype om al uw vragen te beantwoorden. Graag uw begrip.

 


 

Kan ik bij jullie langskomen om de producten en gereedschappen eerst te bekijken?

Wij hebben geen showroom. Het idee is om middels video's en uitgebreide omschrijvingen voldoende informatie te geven om een besluit te kunnen maken of u in onze producten wenst te investeren. 

 


 

Kan ik eerst een kleine proefmonster ontvangen?

Nee, ons idee is om middels video's en uitgebreide omschrijvingen voldoende informatie te geven om een besluit te kunnen maken of onze producten geschikt zijn voor uw toepassingen. We gieten speciaal 10 liter over als probeer jerrycans. (Wij adviseren deze 10 liter jerrycan te bestellen in geval u het middel wenst uit te proberen.)

 


 

Kan ik de 10 en 20 liter jerrycan's retourneren?

De 10 liter jerrycans kunnen niet geretourneerd worden. De jerrycans worden vanwege het handmatig overgieten onverzegeld geleverd. Vervolgens kan niet meer aangetoond worden of deze geopend zijn geweest. Als gevolg daarvan kunnen wij deze niet meer verkopen. De 20 liter jerrycans kunt u wel ongeopend en verzegeld retourneren in geval u de verzendkosten zelf betaald.

 


 

Als de eerste aankoop naar wens is zou ik wel 12 jerrycans willen kopen. Krijg ik dan korting op het eerste duurdere product?

Onze prijzen zijn niet onderhandelbaar. Wij behandelen alle klanten, groot of klein met alle respect hetzelfde.

 


 

Ik wil een jerrycan zelf komen afhalen, kan dat?

Onze producten worden altijd op uw adres geleverd. Het is niet mogelijk om bij ons af te halen.

   


 

De Dakshampoo® snelreiniger SOFTWASH

De Dakshampoo® snelreiniger SOFTWASH is voor eigen gebruik te bestellen voor het reinigen van daken, gevels en terrassen.

Dakshampoo SNELREINIGER     

 

Webshop

   

Vraag stellen & Offerte aanvragen

 

 

Afdrukken E-mail

Joomla SEF URLs by Artio