Dutch Dutch

tevreden klantenOp 21-02-2022 1100 tevreden klanten sinds 2014

Dakreiniging door te sprayen en af te spuiten

dakreiniging afbeeldingOp deze pagina behandelen we de meeste vragen die ons gesteld zijn over dakreiniging - sprayen met SOFTWASH en afspuiten / afspoelen. Bij dakreiniging zijn veel verschillende technieken mogelijk, wij hopen dat de informatie op deze pagina u helpt bij het maken van een beslissing voor uw dak. Heeft u toch nog een andere vraag over dakreiniging, vul dan het contactformulier in, verstuur een e-mail of neem telefonisch contact op.  

 


 

Welke producten gebruikt u om dakpannen te reinigen?

De biologisch afbreekbare Dakhampoo® producten zoals de snelreiniger en de RK3 concentraat. Deze producten zijn uitstekend geschikt voor het reinigen van allerlei soorten dakpannen. De producten hebben een veilige pH waarde waardoor ze veilig zijn en kunnen tevens toegepast worden op boeien, dakkapellen, schuttingen, gevels en terrassen.

 


 

Schuim voor het dak hoor je ook veel over, is dat goed?

Om een groene aanslagverwijderaar op de markt te brengen waar schuim aan toegevoegd is moet het eerst door alle test molens heen zodat het een eigen toelatingsnummer krijgt. Dit kost in de buurt van honderduizenden euros's. En omdat het niets toevoegt aan het resultaat is het geheel zinloos. Daar gaat het dus al mis, het middel mag zonder toelatingsnummer niet gebruikt worden om op daken te spuiten. Daarnaast voegt schuim niets toe aan de werking van een groene aanslagverwijderaar ook wel biocide genoemd. Technisch gezien gaat het er om dat we het vuil op een hellend dak bevochtigen / doordringen met het algen dodend middel. Daar is geen schuim voor nodig want als het vuil nat wordt is het al goed, het hoeft niet een kwartier lang nat te blijven. Naar onze mening is het meer als marketingtool bedacht. Ons middel schuimt niet als witte sneeuw en werkt uitstekend. 

 


 

Wat is beter, alleen sprayen of ook afspuiten?

Uw dak zal na de Dakshampoo dakreiniging behandeling met afspuiten direct schoon zijn, u hoeft ondertussen niet te hopen dat u waar voor uw geld krijgt. Nadat uw dak weer mooi schoon is zal jaarlijks of eens per twee of drie jaar het sprayen met de Dakshampoo RK3 concentraat een uitstekende methode zijn om uw dak schoon te houden. Bij dakpannen waar absoluut niet met water op gespoten mag worden als gevolg van een slecht dakbeschot is sprayen dan weer wel een goede optie.

 


 

Zal de behandeling de planten rondom mijn huis schaden?

Door vegetatie eerst met water te sproeien zal het tijdelijk imuun worden voor het schoonmaakmiddel. Er moet niet direct mee op vegetatie worden gespoten omdat er anders uitdroging kan ontstaan. Bij professioneel gebruik met de juiste gereedschappen zal de behandeling de vegetatie rondom uw huis niet schaden. We hoeven uw planten ook niet af te dekken.

 


 

Loopt u op de dakpannen?

Bij dakcoating behandelingen op betonnen sneldekkers wordt alleen bij het reinigen meestal op de dakpannen gelopen. Voordat dakcoating kan worden aangebracht is het van belang om heel secuur van dichtbij de dakpannen schoon te maken, dit kan zelden vanuit een hoogwerker. Bij dakshampoo behandelingen zonder dakcoating/verf behandelingen is het niet vereist om op dakpannen te lopen. Dit kan meestal telescopisch of vanuit een hoogwerker. Doordat we met een telescopische lans werken kunnen we meestal met behulp van een ladder bij dakgoten tot 6 meter hoogte het hele dak bereiken. Op het dak lopen kan dakpannen breken en zodoende veel schade veroorzaken, wij vermijden dit zo veel mogelijk. Indien het niet anders kan en er toch op dakpannen gelopen moet worden wordt er voor gezorgd dat eventuele breuken gerepareerd worden of dakpannen vervangen worden.

 


 

Hoe zit het met lekkages op het dak door dakreiniging?

Met dakreiniging door te sprayen en af te spuiten met waterdruk komt er meestal water onder de dakpannen. We doen er alles aan om de kans op lekkages te verminderen zoals; spuiten met een zo laag mogelijke waterdruk door het reinigingsmiddel "Dakshampoo" het vuil af te laten breken. Ook gebruikt onze machine maar 600 liter water per uur, terwijl de meeste machines het dubbele aan water verbruiken. Ook reinigen we sneller doordat het reinigingsmiddel "Dakshampoo snelreiniger" het vuil afbreekt. Ook spuiten we van boven naar beneden en niet van onder naar boven. Toch zijn lekkages niet uit te sluiten en moet men de binnenzijde van het huis in de gaten houden en daar waar nodig lekkages opvangen met bijvoorbeeld een emmer. bord of beker. Lekkages kunnen ontstaan door een lek dakbeschot, de platen zijn niet afgedicht waardoor het water er doorheen kan. Ook kunnen lekkages bij dakramen ontstaan omdat het dakbeschot daar vaak niet afgesloten is. Na afloop van een dakreiniging droogt het dakbeschot weer op. Vooral bij oude daken is het risico op eventuele lekkages het grootst, nieuwe daken hebben over het algemeen een volledig afgesloten dakbeschot. 

 


 

Door hoeveel personen wordt het werk uitgevoerd?

Door één persoon.  

 


 

Maakt u gebruik van schadelijke hogedrukreiniging?

Nee, het dakshampoo systeem is speciaal ontwikkeld om schadelijke hoge waterdruk en grote hoeveelheden water te vermijden. Wij kenmerken hoge waterdruk als schadelijk vanaf 130 bar. Doordat onze dakshampoo het vuil losweekt hebben wij tot 90% minder waterdruk en water nodig om het vuil geheel te verwijderen. De werkelijke waterdruk door middel van onze telescopische methode is circa 40-50 bar en hooguit 110 bar als we korte lanzen gebruiken. Dit komt doordat we met een lange telescopische lans werken waarbij de lengte van de slang en opvoer veel waterdruk wegneemt en de vuilvrees op een afstand van circa 35 cm van het oppervlakte gehouden wordt. Hogedrukreiniging zonder dakshampoo kan zeer schadelijk zijn voor dakpannen. Er is veel meer waterdruk en water nodig om het vuil goed te verwijderen. Ook wordt het zonder dakshampoo meestal niet geheel schoon maar alleen optisch schoon waardoor vuil snel weer terug groeit. Hoge waterdruk is geen effectieve en veilige manier om het vuil van dakpannen te verwijderen, het veroorzaakt meer kans op lekkages en schade aan dakpannen.

 


 

Hoe lang zal mijn dak schoon blijven?

Wanneer de Dakshampoo® behandeling met een direct schoon resultaat is afgerond, zal het zo schoon zijn als een nieuw dak. Maar aan schaduwzijden kunnen zelfs nieuw gelegde dakpannen al binnen 12 maanden alg-vorming krijgen, hetzelfde geldt voor een gereinigd dak. Tegenwoordig wordt alles snel groen, denk ook aan uw stoep. Dakshampoo® garandeerd dat het dak volledig brandschoon wordt opgeleverd en er geen restanten van vuil terug kunnen groeien. Vervolgens is het aan de klant zelf hoe vaak er onderhoudt wordt ingepland om het dak schoon te houden door middel van onze dakconditioner dakschuim spray behandeling.

 


 

Kan ik ook zelf mijn dak schoon maken?

Dakreiniging kan het beste uitgevoerd worden door de vakman die het werk dagelijks uitvoert. Bij goedbedoelde ondeskundigheid kunnen dakpannen beschadigd worden waardoor ze steeds sneller vuil zullen worden of onnodige lekkages optreden. Het is tevens gevaarlijk werk op hoogte, het risico is dat men van het dak of ladder afvalt. Wanneer men zonder ervaring zelf het dak op klimt is dat altijd gevaarlijk of brengt problemen met zich mee. Met doe het zelf producten behaalt men meestal geen gewenst resultaat, dit komt vaak door verkeerd gebruik. In geval men toch zelf zijn dak schoon wil maken hebben wij onze dakshampoo zeer voordelig beschikbaar gemaakt via onze webshop. Ook kunt u de softwash systeem kit aanschaffen om jaarlijks uw dak, gevel en stoep zelf te sprayen.

 


 

Wat nu als ik mijn dak gewoon vuil laat?

Met de tijd kan het uw gehele dak bedekken. Een dak bedekt met vlekken absorbeert warmte en resulteert in een oververhitte zolder, het verhoogt uw koelkosten. Bovendien voedt het vuil op uw dak zoals algen zich met het organische materiaal uit uw dakbedekking. Een vuil dak gaat veel minder lang mee en zal voortijdig vervangen moeten worden. Dakreiniging verlengt de levensduur met vele jaren voor een fractie van de kosten van een eventuele vervanging van dakpannen.

 


 

Waarom zou ik voor Dakshampoo® moeten kiezen? Mijn glazenwasser kan het voor minder doen.

De Dakshampoo® snelreiniger breekt het vuil binnen 20 minuten af waardoor schadelijke hoge waterdruk en een overvloed aan water op uw dak worden vermeden. Dakpannen worden niet ruw gespoten en zullen langer schoon blijven, de levensduur wordt verlengd. Het Dakshampoo® dak reiniging systeem is veilig en effectief. Dakshampoo is een vertrouwd adres met uitstekende referenties en reputatie. De eigenaar van Dakshampoo is een zeer ervaren vakman die het werk zelf dagelijks doet. Duizenden daken zijn gereinigd met de Dakshampoo® producten en systeem, het is een bewezen techniek. Doe eerst goed uw huiswerk voordat u zomaar iemand inhuurt om werkzaamheden aan uw dak uit te laten voeren. Vaak wordt er schade aangericht of worden dingen verzonnen om extra kosten te rekenen. Kies voor een vertrouwde vakman die zijn vak verstaat, kies voor Dakshampoo®!

 


 

Wat zijn de kosten voor een dakshampoo of verf- dakcoating behandeling?

In geval u wilt weten waar u aan toe bent heeft het geen zin om prijzen via de telefoon of e-mail op te vragen. Het is niet mogelijk om een standaard m2 prijs te hanteren omdat de ene m2 veel meer arbeid vereist dan de andere m2. Het dak kan op verschillende mogelijkheden gereinigd of gecoat worden, elke situatie vergt een andere methode om een perfect resultaat te behalen. Uiteindelijk zullen bij offertes via de telefoon of e-mail meestal extra kosten bijkomen. Om een offerte/indicatie van de kosten te kunnen maken is het noodzakelijk om de situatie eerst goed te bekijken en alle mogelijkheden te laten zien. Dit is belangrijk om te bepalen wat uw wensen zijn, hoe wij te werk moeten gaan, de hoeveelheid werk te bepalen, welke hulpmiddelen ingezet moeten worden en welke dakreiniging behandeling mogelijk is voor uw dak. Hieronder 13 punten die belangrijk zijn bij het maken van een prijsindicatie. 

De volgende informatie is vereist:

● Duidelijk beeld van het dak rondom i.v.m. bereikbaarheid, inschatting van hoeveelheid werk.

● Aantal m2 van de totale dakoppervlakten.

● Wat is het bouwjaar van het huis en hoe oud zijn de dakpannen?

● Is er alg, mos of korstmos aanwezig en in welke mate?

● Wat zijn het voor type dakpannen? Keramisch of beton? 

● Heeft u ook dakpannen als reserve over? Hoeveel ongeveer?

● Wat is de staat van het dakbeschot en panlatten? Zijn deze vochtig of als nieuw en droog?

● Zijn er reeds lekkages geweest? 

● Is het dakbeschot waterdicht?

● Zijn de dakpannen in het verleden gecoat/geverfd geweest?

● Welke dakreiniging behandeling heeft uw voorkeur? De spray behandeling of de spray plus telescopisch afspuiten methode met of zonder nabehandeling of hydrofoberen? 

● Wat is het adres van de woning i.v.m. reistijden?

● Is er een water en stroom aansluiting aanwezig?

 


 

Hebben jullie ook algemene voorwaarden?

Ja, klik hier voor de algemene voorwaarden voor dakshampoo dienstverlening en hier voor de algemene voorwaarden voor de webshop.

 


 

Komen jullie gratis langs voor een demo of offerte?

Omdat de eigenaar het werk zelf ook uitvoert is het onmogelijk om bij elke offerteaanvraag persoonlijk een bezoek te brengen. In de meeste gevallen kan ik vanaf een paar foto's van het dak en door diverse vragen te stellen een m2 prijs berekenen.  Voor een persoonlijk bezoek beperkt ik mij in de meeste gevallen tot een straal van 25 km rondom Zwolle. 

 


 

Neem contact op met Dakshampoo® voor een professionele reiniging of coating van uw dak.

 

Webshop

Vraag stellen & Offerte aanvragen

 

 

Afdrukken E-mail

Joomla SEF URLs by Artio