telefoon dakshampoo +31383377555

Dutch Nederlands

tevreden klanten+1000 tevreden klanten!

  • Oorzaken vuil dak

Hebt u ook last van vlekken, mossen, algen en korstmossen?

De oorzaken van een vuile dakbedekking

De meeste vlekken op het dak worden veroorzaakt door de groei van algen, kolonies korstmossen (schimmels) of mos. Deze organismen eten letterlijk uw dak op. De delen van een dak die de minste hoeveelheid zonlicht ontvangen hebben meer kans op algen, kolonies korstmossen of mos groei. Dit verklaart waarom sommige huizen slechts aan één kant van het dak vlekken bevatten, meestal de noordelijke en / of westerse blootstelling of de extreem schaduwrijke delen.

Algen

Een alg is een levend organisme dat het beste in vochtige en schaduwrijke omgevingen gedijt.Vocht bevordert zijn groei. Vlekken zijn meestal prominenter op de noordelijke en westelijke blootstelling en schaduwrijke delen van een dak. Algen groeien op, onder en achter de kleine korrels die de dakbedekking bedekken en kunnen veel schimmels huisvesten. Dit resulteert in lelijke vlekken en strepen op het dak. Daken met algen en vlekken absorberen warmte in plaats van het te reflecteren. Dit resulteert in een bovenmate verwarmde zolder en hogere vaste lasten voor uw huis om het te koelen evenals een vermindering van de natuurlijke levensduur van uw dakbedekking.

Mossen

Dikke mos groei met een ondiepe wortelstelsel houdt de dakbedekking lang vochtig. Dit vocht bevordert houtrot en veroorzaakt erosie op dakpannen. Mos begint gewoonlijk tussen de dakpannen, aan de top van de verticale sleuven te groeien. Deze delen van dakpannen zijn de laatste plekken waar het water van een dak verdampt. Mos is net zoals kolonies korstmossen vrij schadelijk voor dakpannen. Sommige delen van uw dakpannen kunnen onder het mos als gevolg van dit organisme zelfs alreeds verdwenen zijn.

Kolonies korstmossen

Korstmossen zijn een schimmel, meestal van de klasse Ascomycetes binnen het rijk van de schimmels, die symbiotisch met algen samengroeien. Dit resulteert in een samengestelde organisme dat karakteristiek een korst-achtige of vertakkende groei op dakpannen vormt. Korstmossen steken wortelachtige tentakels uit die voor voeding diep in het orgaan van de dakpan doordringen. Uiteindelijk verpest ze de dakpannen op de plekken waar ze groeien door het creëren van donkere vlekken of putjes.

  

 

Tags: dakreiniging, ontmossen, schoonmaken dak, algen, mossen, korstmossen

Joomla SEF URLs by Artio