Dutch Dutch

tevreden klantenOp 21-02-2022 1100 tevreden klanten sinds 2014

Welke ladders zijn geschikt voor het reinigen van daken?

Bij het reinigen van daken is de ladder een van de belangrijkste hulpmiddelen waar we niet zonder kunnen. Er zijn veel verschillende ladders te koop en vaak kijken mensen alleen naar de prijs, het gewicht en de werkhoogte, maar zijn deze eigenlijk niet geschikt voor dakreiniging. Verkopers van ladders hebben meestal niet genoeg verstand van het reinigen van daken om te bepalen welke ladders geschikt zijn en kunnen zich dan ook niet altijd goed inbeelden met welke situaties we te maken hebben. Om te weten te komen welke ladders geschikt zijn is het beter om advies te krijgen van iemand die zich dagelijks met het reinigen van daken bezig houdt en precies weet wat een ladders geschikt maakt om er fijn mee te kunnen werken. 

Het gewicht speelt een belangrijke rol, veel professionele ladders zijn voor de particulier niet geschikt en te zwaar om veilig mee te kunnen werken. Is een ladder zwaar dan zal het lastig zijn om deze te verplaatsen. Voor een particulier die zijn daken zelf wil reinigen is het verstandig om voor lichte ladders te kiezen die geschikt zijn voor dit werk zodat het eenvoudiger is om er mee te lopen. Als ladders te zwaar zijn, bestaat er een grote kans dat men het laat vallen met alle gevolgen van dien. Aan het begin van ons bedrijf hadden we een hele professionele Dirks ladder aangeschaft, een 3x14 treden. Deze was zo zwaar dat we er maar moeilijk mee konden lopen, daardoor was het meerdere malen gevallen en beschadigd. Gelukkig hebben we er geen schade bij derden mee aangericht, maar we durven er haast niet meer mee te werken en is het eigenlijk met betrekking tot het reinigen van daken tot een grote miskoop uitgelopen.

Bij het reinigen van daken bij woonhuizen hebben we veel te maken met ongelijke ondergronden in de tuinen er om heen. Als er een ladder neergezet wordt staat deze vaak scheef. Er kan dan wel een latje of dergelijke onder de ene poot gelegd worden zodat de ladder weer recht staat. Het kost vaak veel te veel tijd om het precies op de juiste hoogte te stellen en daarom is de verleiding groot om toch maar weer tegen een scheef staande ladder op te klimmen. Nu is dit bij het reinigen van daken onverantwoord en gelukkig hebben we uit vele ladders uiteindelijk een ladder gevonden met een verstelbare stabiliteitsbalk. Deze ladder kan heel eenvoudig en snel rechtgezet worden waardoor het reinigen van daken veel veiliger word. We kunnen op iedereen deze ladder aanbevelen en werken er zelf altijd met veel plezier mee.

 

De Hailo ProfilLOT is onze favoriete ladder

Dit soort ladders zijn in de bekende bouwmarkten eigenlijk niet te vinden. De firma Hailo uit Duitsland produceert ladders en heeft een hele mooie oplossing bedacht voor ongelijke ondergronden.

 

hailo ladders 3x12 dakreiniging dak

 

hailo profilot dakreiniging ladders dakshampoo 

 

Bestel hier

 

De voordelen

 vinkje dakgoot schoonmaken Makkelijk te tillen

 vinkje dakgoot schoonmaken Eenvoudig in hoogte verstelbaar

 vinkje dakgoot schoonmaken Duurzame kwaliteit

 vinkje dakgoot schoonmaken Eenvoudig recht te zetten op niet vlakke ondergronden

 vinkje dakgoot schoonmaken Laag geprijsd

 vinkje dakgoot schoonmaken Veiliger om mee te werken

 

Bezoek onze blog voor meer informatie, slimme oplossingen en diverse methodes betreffende dakreiniging, gevelreiniging, terrasreiniging en dakgoot- en zonnepanelen bescherming. In geval u een tip of opmerking heeft, willen wij u hierbij aanmoedigen om contact op te nemen via ons contactformulier.

 

Webshop

Vraag stellen & Offerte aanvragen

Afdrukken E-mail

Joomla SEF URLs by Artio