telefoon dakshampoo +31383377555

Dutch Nederlands

tevreden klanten+1000 tevreden klanten!

 • Dakcoating

Dakcoating behandeling

Indien uw dakpannen door de jaren heen broos zijn geworden en de toplaag is aangetast kan dit verholpen worden door uw dakpannen te vervangen of te laten coaten/verven. Een nieuwe coating/verflaag op uw dakpannen zal uw dakpannen weer als nieuw maken en deze door een nieuwe dikke verflaag versterken. U kunt een kleur naar wens uitkiezen om uw huis het uiterlijk van uw dromen te geven. Het coaten/verven van dakpannen is doorgaans 50-70% goedkoper dan nieuwe dakpannen.

Bij dakcoating is het heel belangrijk dat de dakpannen tot diep in de poriën gereinigd zijn, ook mogen er geen kleine stukjes mos of schimmel achterblijven. Door het aanbrengen van onze dakshampoo wordt de dakbedekking binnen een uur tot diep in de poriën afgebroken. Door de werking van onze dakshampoo kunnen wij de hardnekkigste vlekken al met 40-110 bar afspuiten. Reiniging met een te hoge waterdruk van 150-320 bar is schadelijk voor de buitenlaag van dakpannen.

Zijn uw dakpannen aan vervanging toe? Met onze speciale dakcoating wordt uw dak weer als nieuw!

 

Voorbeelden:

Dakreiniging + dakcoating behandeling:

Klik hier voor de prijslijst 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

  

 Voordelen

vinkje dakgoot schoonmaken

 onze dakcoating bevat een anti-algbestanddeel

vinkje dakgoot schoonmaken

 uw dakpannen krijgen een tweede leven

vinkje dakgoot schoonmaken

 een prachtig resultaat, als nieuw 

vinkje dakgoot schoonmaken

 goedkoop alternatief voor nieuwe dakpannen

vinkje dakgoot schoonmaken

 10 jaar garantie, levensduur 30 jaar

vinkje dakgoot schoonmaken

 tijdelijk belast met 9% btw i.p.v. 21% btw

 

Advies = eerst sprayen met de Dakshampoo® snelreiniger.

   De hogedrukspuit laat in 99% van de gevallen zichtbare en onzichtbare resten van vuil achter.

 • Resten van mos blijven vaak achter
 • 5 minuten na het sprayen
 • Resten van mos
 • 5 minuten na het sprayen
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

 

Voordelen

 vinkje dakgoot schoonmakenbinnen 5 minuten resultaat

vinkje dakgoot schoonmaken lost resterende vervuiling op

vinkje dakgoot schoonmaken verbetert de hechting van dakcoating

vinkje dakgoot schoonmaken stopt groei van korstmossen, mos en algen onder de dakcoating

 

Hoge kwaliteit Dakshampoo® anti-alg dakcoating en primer.

Onze Dakcoating is van zeer hoge kwaliteit, naar onze ervaring zeer fijn om mee te werken. Het wordt al jarenlang door vele collega's in binnen en buitenland naar volle tevredenheid toegepast. De dakcoating en primer zijn te bestellen in onze webshop door hier te klikken. 

 

 

Dakshampoo SNELREINIGER

Dakshampoo® Snelreiniger webshop link

 


 

Dakcoating Primer basis coating small

Dakshampoo® dakcoating primer webshop link

 


 

Blik 20 kg Dakcoating zijdeglans

Dakshampoo® dakcoating webshop link

 

Klik hier en bestel dakcoating in onze webshop

 

De standaard en premium behandeling.

Bij dakpannen met een minder poreuze oppervlakte zorgt een standaard dakcoating behandeling voor een mooi egaal resultaat. Ruwe dakpannen hebben echter andere behandeling nodig om een vlekkerig resultaat en toekomstig aangroei van alg, mos en korstmos tegen te gaan. Bij een premium behandeling wordt er een dikkere laag dakcoating aangebracht, de poreuze dakpannen worden effen gemaakt, als het ware geplamuurd. 

Kleuren.

Er zijn altijd 12 standaard kleuren op voorraad en speciale kleuren kunnen vanaf 150 kg gratis naar wens gemaakt worden.

dakcoating kleuren

  Productinformatieblad dakcoating zijdeglans. Klik hier.

Nazorg

Voor een zo lang mogelijke levensduur van uw dakpannen met dakcoating/dakverf is het belangrijk deze vrij van organismen te houden. Voor een voortdurende bescherming behandelen wij uw dak eens in de twee jaar met onze dakconditioner. Deze behandeling is op de lange termijn kostenbesparend en zorgt er voor dat uw dakpannen niet weer zullen worden aangetast door schadelijke organismen zoals algen, schimmels en mossen. De levensduur van uw gecoate dakpannen zal door onze dakconditioner met vele jaren verlengd worden.

 

Ons werkgebied

Voor dakcoating behandelingen zijn wij nationaal en internationaal ingesteld.

 

Offerte of prijs-indicatie aanvragen

Bij een dakcoating behandeling komt veel kijken. Om een offerte/prijsindicatie te maken hebben wij bepaalde informatie nodig zoals het plan van aanpak te bepalen, manuren in te schatten, te bepalen of bepaalde hulpmiddelen nodig zijn zoals o.a. een hoogwerker of steiger en vast te stellen welke dakcoating behandeling uw voorkeur heeft. In sommige gevallen is een dakcoating behandeling niet mogelijk. Hieronder de punten die belangrijk zijn bij het maken van een prijsindicatie of offerte voor dakcoating behandelingen.

● Duidelijk beeld van het dak rondom i.v.m. bereikbaarheid, inschatting van hoeveelheid werk.

● Is er alg, mos en korstmos aanwezig? In welke mate?

● Wat is het bouwjaar van het huis? Hoe oud zijn de dakpannen?

● Zijn het keramische of betonnen dakpannen?

● Heeft u dakpannen als reserve over? En hoeveel?

● Wat is de staat van het dakbeschot en panlatten? Zijn deze droog?

● Zijn er al lekkages geweest? 

● Zijn de dakpannen in het verleden geïmpregneerd geweest?

● Welke dakcoating behandeling heeft uw voorkeur? De Standaard of Premium behandeling (extra laagdikte voor extra levensduur en uitstraling bij zeer poreuze dakpannen)

● Wat is het adres van de woning i.v.m. reistijden?

● Is er een water en stroom aansluiting aanwezig?

 

Vraag stellen & Offerte aanvragen

 


 

Veel gestelde vragen over onze dakcoating behandeling

Is een dakcoating behandeling duurzaam?

De behandeling is zeer duurzaam, echter het dient op een juiste manier met de juiste producten onder de juiste weersomstandigheden uitgevoerd te worden. 

 

Iemand uit de bouw zegt dat het weggegooid geld is. Hoe kan dat?

Een van de oorzaken is omdat er veel ondermaats werk wordt afgeleverd door bedrijven die niet in dakcoating gespecialiseerd zijn, meestal wordt het er bij gedaan. Een andere reden kan zijn dat de bouwwereld door dakcoating behandelingen grote opdrachten misloopt; nieuwe dakpannen leveren, isoleren, panlatten vervangen, reparaties aan dakgoten etc. 

 

Kan de coating na een paar jaar loslaten?

In geval het op de juiste manier, met juist materiaal onder de juiste weeromstandigheden is aangebracht is het onmogelijk dat de dakcoating vanzelf loslaat. Wij hebben het nog nooit meegemaakt bij onze klanten en komen bij sommige klanten na jaren weer terug voor onderhoud om het schoon te houden. Wij constateren zelfs dat onze dakcoating in vele gevallen langer meegaat dan de coating van nieuwe dakpannen. 

 

Is het impregneren van mijn dakpannen niet duurzamer?

Na het impregneren kunnen vuil en mossen zich helaas opnieuw tussen uw dakpannen nestelen. Impregneren van keramische dakpannen of beton dakpannen waar de oorspronkelijke coating nog op aanwezig is, is zinloos omdat het impregneermiddel daar niet kan penetreren. Ook niet onbelangrijk is dat u na het impregneren, in verband met de hechting, minimaal 10 jaar uw dak niet meer in een kleur kunt laten coaten. Het impregneren van een versleten dak met open poriën werkt het beste, het nadeel is dat uw dakpannen fragiel blijven en er nog steeds versleten uitzien.

 

Is het laten leggen van nieuwe dakpannen niet goedkoper?

Vaak wordt deze vraag gesteld door huiseigenaren die zelf hun dakpannen hebben vervangen op hun huis en dan alleen de kosten van de aanschaf van de dakpannen rekenen. In geval men de dakcoating behandeling ook zelf uitvoert en alleen de kosten van de coating en dakshampoo rekent zal een dakcoating behandeling altijd goedkoper zijn.

 

Hoe meet ik mijn dak op voor een indicatie van de kosten?

Meet allereerst de 2e dakpan van onderen. Tel vervolgens het aantal dakpannen in de hoogte en de breedte en vermenigvuldig het. Een voorbeeld: dakpan is 30 breed en 32 hoog. Het dak is 14 dakpannen hoog met een nokpan, deze tellen we als een halve dakpan. Het dak is 54 dakpannen breed. Rekenvoorbeeld hoogte dak: 14.5 x 0.32 = 4.64 m1  Rekenvoorbeeld breedte dak: 54 x 0.30 = 16.2 m1 Totaal = 16.2 x 4.64 = 75 m2. Is de andere zijde van het dak hetzelfde? Dan bedraagt het dak 2 x 75 m2 = 150 m2.  De zijkanten van de dakpannen langs de windveren bedragen circa 0.08 m2 per stuk. In dit geval 4x 14.5 = 58*0.08= 4.64 m2 - Let op! Wij tellen dakramen, zonnepanelen en dakkapellen allemaal mee bij dakcoating behandelingen. Het betreft bijkomende werkzaamheden om deze schoon te houden.

 

Kan ik mijn dak ook zelf coaten?

We moedigen iedereen uit om te overwegen om het dak zelf te coaten. Met een roller en een kwast kan er eigenlijk weinig misgaan. We raden het af om verf te gaan spuiten omdat daar veel ervaring voor nodig is om het echt mooi egaal te spuiten. Verschillende van onze klanten hebben hun dak zelf gecoat en dat ging altijd goed. Klik hier om meer te lezen over hoe u uw dak zelf kunt coaten.

 

Tip! Door ons klimaat vindt er redelijk snel algengroei plaats op dakpannen, gevels en terrassen. Wij adviseren na een dakcoating vervolgens eens per jaar het dak met dakshampoo te sproeien om het mooi schoon te houden. Dit kunt u zelf doen met een van onze producten of door ons laten doen.

  

Vraag stellen & Offerte aanvragen

 

Afdrukken

Joomla SEF URLs by Artio